MER OM MEJ OCH MINA HUNDAR

 

Mitt namn är Anna-Karin Johansson och jag är diplomerad hundmassör.

 

Utbildningen har jag fått hos Axelsons animal massage School.

 

Jag arbetar med massage (mjukgörande massage, djupgående massage, bindvävsmassage), stretching, akupressur på hunden.

 

Jag är aktiv på Jönköpings brukshundsklubb och är utbildad agilityinstruktör A:2 och allmänlydnadsinstruktör.

 

Jag har även gått två steg utav tre för Gabriella Rastad i djurkommunikation.

 

Min sambo Ulf och jag har 3 stycken hundar som vi tränar och tävlar  med.

 

Crazy´s Sunshine boy eller Sunny som han kallas är en Cavalier King Charles Spaniel på 11½ år. Vi har haft Sunny sen han var 8 veckor. Han är mattes hund och gör allt för att vara matte till lags. Sunny har haft problem med ryggen sedan han var valp. Tycker lydnad är okej men älskar agility där hans rygg dock gör att han inte alltid orkar hoppa upp sig över hindren utan river. Tävlat i klass 1 i agilityklass och klass 2 i hoppklass. Sunny är numera pensionär.

 


Vattubrinkens Vilde Bill Hickock eller Nemo som han kallas är en Nova Scotia duck tolling retriever (Tollare). Han är född 18 september 2004. Vi hämtade hem honom när han var 14 veckor. Han är en sprallig och glad hund på ca 3 år. Vi har gått valpkurs, fortsättningskurs och tävlingskurs lydnad med honom. Han har debuterat i lydnadsklass 1 men med dåligt resultat. Nemo tränar också agility och tycker att det är kul. Vi har gjort några inofficella starter mest har vi diskat oss men senaste resultatet är 12:a i hoppklass utav 32 starter i Kungälv. Hösten 2005 började vi träna viltspår med honom och han är godkänd i anlagsklass och har fått två stycken 1:a pris i öppenklass varav ett i ett sk ordinarie prov. Detta är en hund som också har ställts ut en hel del med 1:or och 2:or i protokollet. Senast var det i Gränna på SSRK:s utställning där han fick en 1:a på kvalitet, CK och blev 4:a i konkurrensen om bästa hanhund. Nemo är höfledsröntgad och armbågsröntgad med diagnos UA. Han är också ögonlyst med UA i diagnos. Han har också DNA/PRA normal/clear. A. Han är även testad för tollarsjukan under Tollarspecialen i Mariestad 2006 och det gav inget utslag. Vi har gjort både JUM-beskrivning och MH-beskrivning på honom. Nemo har också parats med Hundskallets Milton Greta och det blev 8 stycken valpar (6 hanar och 2 tikar) som föddes 27 april. 2007.

 

Vattubrinkens Asterix eller Tricke som han kallas är en Nova Scotia duck tolling retriever (Tollare). Han är född 19 mars 2006.Vi hämtade hem honom som 1-åring från Birgitta Amrén (vår uppfödare) som vi delar honom med. Det är en hund full av massa hyss och upptåg. Tricke har gått valpkurs med Birgitta och jag har gått en fortsättningskurs med honom. Vi har också hunnit med att gå några viltspår. Tricke är godkänd i anlagsklass i viltspår. Tricke tycker det är jättekul att leta efter "rådjuret". Under våren kommer vi att gå en fortsättningskurs i viltspår på Attila Hundklubb i Skillingaryd. Vi har ställt ut honom på några utställningar också. Senast var det i Stockholm på SKKs utställning där han fick en 1:a i kvalitet, 1:a i konkurrens, Cert och blev BIM. Tricke är armbågsröntgad och höftledsröntgad med diagnosen UA. Han är även testad för tollarsjukan under Tollarspecialen i Mariestad 2006 och det gav inget utslag. Vi har gjort både JUM-beskrivning och MH-beskrivning på honom. Förhoppningsvis ska även Asterix verka i avel.