Träningsbok 2021

2 maj

Idag gick vi spår som vi hade lagt igår. De låg i hela 19,5 timma. Miezzi skötte sig bra och spårade superbra. Mickey skötte sig också bra men flummar lite mer än Miezzi.

1 maj

Hämtade hem husvagnen idag. Blev ett specialsök idag på husvagnen, släpkärran och stenmuren. Båda hundarna löste uppgiften. Miezzi har lite bråttom med sina markeringar så måste få honom att låsa fast lite mer.

29 april

Har varit kurs för Miezzi på Hulukvarn idag. Miezzi och Iben var supertaggade då de inte träffats på ett par dagar.

vi körde igenom fotgåendet samt inkallningen. Miezzi har ju inte följsamheten i fotgåendet ännu men håller sin position bra. Inkallningen kunde haft mer energi men det var ganska varmt i hallen och Miezzi var varm och började tröttna i huvudet.

Vi avslutade kvällen med tårtkalas för My som fyllde år.

28 april

Idag har vi kört lite lydnad och tränat på att hålla fokus vid sidan. Mickey fick lite snurrar och rallypositioner.

27 april

Idag har hundarna varit med på Attila och avslutningen på unghundskursen. De fick gå en promenad men sedan fick de ligga och ha tråkigt i bilen.

25 april

Kurs i viltspår idag. Idag hade vi sidopåsläpp på schemat. Miezzi fick ett spår på ca 600 meter och han tog sidopåsläppet efter lite snurrande. Sedan gick han lite från spåret och då vindade han mera. Vinklarna löste han kanon då det även var med en spetsvinkel och återgången var inga problem. Sedan när vi kom till klöven kom han lite långt åt sidan och gick förbi så då fick jag ta tillbaka honom så att han fick hitta klöven.

Mickey fick gå spåret jag hade lagt och det gick sådär. Han far fram och tillbaka och missar vissa vinklar och kissar hela tiden på blodfläckarna. Men han kom till slutet så det var ju superbra.

22 april

Har lagt ett spår till Miezzi och Emmas brors hund, Bilbo samt Helenas Max. Spåren låg ca 6 timmar. Max hade lite problem med alla störningar. Annars gick det bra.

Miezzi fick massa störningar i sitt spår då vi började med ett sidopåsläpp. Miezzi tog an spåret direkt och när vi kom till första vinkeln så ringade han lite. Emma hade med sin son som tyckte det var kul att hålla fast linan samt klappa Miezzi men Miezzi brydde sig inte utan spårade vidare. Sedan kom vi till en sandhög där Sigvard tyckte att han kunde gräva lite och Miezzi spårade bara förbi honom då spåret gick där. Supernöjd med min kille idag.

20 april

Har idag tränat lite lydnad på klubben med Madde. Hundarna var väldigt luktiga och ville inte fokusera men med lite övertalning kom vi igång.

18 april

Idag har jag och My och Eddy och Kamilla lagt spår. Miezzi fick ett spår på ca 400 m och det var sidopåsläpp, 2 oblodade vinklar, 1 återgång och 1 bloduppehåll samt 2 blodade vinklar. Miezzi löste det bra och jobbade på rejält då det blåste och var ganska torrt.

Mickey fick gå samma spår som Miezzi men han for runt rejält innan han landade och tog tag i spåret efter återgången.

Ändå ganska nöjd med båda hundarna.

17 april

Har varit med My och Iben på deras första tävling (Hapimag-draget) som ingick i deras dragkurs. Det slutade med att My och Iben kom 2:a i sin grupp.

15 april

Har haft träning för Ditte på Hulukvarn idag. Gick sisådär. Han var väldigt ofokuserad och det första vi skulle göra var att träna snabba lägganden på en targetmatta. Fick mycket tips på hur vi tränar det.

Nästa moment var fokus framifrån och där tappade han hela tiden. Sedan bytte vi till att ha hunden följsam vid sidan och då gick det bättre. Avslutade med lite godisskålsträning men då var Meizzi så seg att jag satte ut honom i bilen.

11 april

Dags för viltspårskurs för mej och Miezzi. Idag fick vi ett spår på 600 meter på ett kalhygge och lite mossmark. Miezzi tog an spåret i rutan efter ha kollat av var spårläggaren hade gått. Första vinkeln kom han oturligt förbi pga vind och drog vidare upp på ett berg. Däruppe stod Sonny och kollade då han inte kan gå med i spåren just nu.

Tog tillbaka honom och han hittade spåret. Gick ut ca 4 meter i återgången och hittade lätt tillbaka. Sedan genade han i vinkel 3 då vinden tog tag i spåret så att han inte kom hela vägen fram till vinkeln. Sista biten gick jättebra och matte och Miezzi var rejält trötta.

Jag hade sällskap av en tjädertupp som spelade för fullt när jag gick lade ut mitt spår. Lite läskigt men spännande och inse att de är ganska stora när de blåser upp sig. Den var kvar när vi kom och gick med hunden så den hunden var inte superfokuserad på spåret.

10 april

Idag fick jag visa ett spår med Miezzi på vår kurs. Vi hade nosarbete idag på kursen. Han fick ett spår som var ca 200 meter med 2 vinklar och 1 bloduppehåll. Han löste det jättebra och matte var jättenöjd.

9 april

Idag lade jag spår med Emma och My. Det haglade och blåste och solen sken. Vi lade nybörjarspår till Iben och Bilbo. De skötte det bra. Mickey fick ett spår med lite övergångar över väg och löste det bra men låg på som en idiot.

Miezzi fick ett spår med 1 oblodad vinkel, ett bloduppehåll och en återgång. Han fick lite problem med återgången och jobbade kanonbra tillbaka till spåret. Han löste sitt spår jättebra.

7 april 

Tränat lite lydnad idag och det gick ganska okej. Lite okoncentrerad i början men skärpte sig på slutet.

Mickey fick hämta in dummies och det gick bra. Han var pigg och glad.

5 april

Har idag tränat viltspår med Eddy. Jag lade spår hemmavid och de låg ca 4 timmar. Miezzi fick ett spår med ruta och oblodad vinkel samt en återgång. Han löste det jättebra och höll sig kanon i spårkärnan.

Mickey for runt i spåret och tappade det några gånger så matte fick sätta ner honom och börja om. Han hade ingen oblodad vinkel men 2 bloduppehåll. Efter mycket hjälp så kom han till spårslutet.

4 april

Idag åkte jag och My till Motala för att träffa Kristin och träna med henne men också för att titta på Mickey  och Lias kull som nu är födda.

Vi tränade lite lek och kontakt med Miezzi som var helt uppe i varv. Fick jättemycket bra tips av Kristin.

Mickey körde jag lite själv när Kristin tränade med sina hundar och han gick helt suveränt. Har inte haft detta fokus på länge.

När vi kom tillbaka och hundarna vilat en stund så körde vi specialsök i Ninnis trädgård men då jag glömt selen så tyckte mina hundar att det bara var rastning som gällde så jag lade ner den träningen.

2 april

Idag hade vi spår på agendan och My och Iben var med och lade sitt spår.

Miezzi fick ett spår med ruta och 1 oblodad vinkel samt ett bloduppehåll. Det gick bra och han jobbade på bra.

Mickey fick ett spår med 1 oblodad vinkel, 3 vanliga vinklar och ett bloduppehåll och idag gick han på men inte så fort som han brukar.

1 april

Träning med Miezzi på Hulukvarn idag. My och Iben kom på eftermiddagen så att syskonen fick busa av sig.

Idag gick träningen bra men det börjar bli varmt i hallen och det märks på Miezzi som tappar koncentrationen på slutet. Fick till ett bra fotgående mellan godisskålarna och fick även till en bra ruta. Sedan tränade vi lite vad vi ville och det gick också bra. Nöjd med killen idag.

30 mars

Idag hade jag och Madde och Saga unghundskurs. Vi tränade följsamhet, sitt – sitt kvar, inkallning på linje och hantering.

29 mars

Har varit på Attila idag och planerat inför vår kurs i morgon. Vi har kört specialsök. Båda två var väldigt luktiga men fick till någon markering på dem i alla fall.

Avslutade träningen med att köra lydnad med Miezzi och han fick göra ingångar bakifrån och upp i fotposition. Gick bättre än söket i alla fall. 🙂

Mickey fick köra lite rallymoment och det tycker han är kul så det blev en positiv träning för honom.

28 mars

Kursdag för mej och Miezzi i spårskogen idag. Vi skulle göra ett spår på ca 300-400 m med en ruta i starten och 2 oblodade vinklar. Vi skulle även gå med i spåret med den hunden som inte jobbade då vi jobbar i par och lägger åt varandra.

Miezzi tog an spåret med viss tveksamhet då det kom 2 hundar från ett annat spår i närheten av hans spårstart men det gick bra och han jobbade vidare och tog den första oblodade vinkeln utan problem. Vinkel nr 2 gick också bra men sen hade vi gått ihop i våra spår och Miezzi slog över på mitt spår. Vi tog tillbaka honom och då spårläggaren inte hade hundra procent koll var hon gått så blev det lite jobbigt. Sen att hon släppte fram sin hund till Miezzi gjorde ju inte saken bättre. Efter mycket om och men fick Miezzi in spåret i vind och tog sig an det och hittade spårslutet.

Sedan skulle vi gå bakom och det skötte han bra även om han låg på en hel del. Men han skällde eller pep inte.

27 mars

Miezzi har varit med husse på en löparrunda på 3 km. Gick sisådär. Men husse kan tänka sig att göra det igen.

26 mars

Tränat viltspår idag. Mickey är ju som han är och far runt och kissar i spåret och sprätter och har sig men han lyckas ju alltid hitta spårslutet men matte får bli lite irriterad först.

Miezzi fick ett spår som var ca 365 m och liggtid ca 3 timmar. Han hade två vinklar och ett bloduppehåll.

23 mars

Kört lite lydnad på klubben. Gick ganska bra. Körde lite fokus vid sidan-träning. Mycket störningar men efter en liten stund gick Miezzi bättre.

Mickey fick köra lite dummyträning. Han skötte sig okej men kan bättre.

21 mars

Kursstart på viltspår fortsättning idag. Men då kursen var utan hund var jag på klubben lite innan och körde lydnad med Miezzi och det gick jättebra. Vi körde tasstarget och godisskålsfot, Fokus vid sidan och hopp över hinder.

Sedan körde jag lite rally med Mickey som var med på noterna och jobbade super.

18 mars

Asterix födelsedag och han hade fyllt 15 år om han funnits hos oss men han fick bara vara hos oss en kort tid pga sjukdom.

My kom vid 14-tiden idag och hundarna fick busa av sig. Sedan åkte vi till Hulukvarn och kurs för Ditte. Idag var det dags för nästa löptik.

Miezzi var lite mer ofokuserad idag men Ditte upplevde att vi hade mer kontakt när vi gick in på plan. Vi tränade microingångar och vi körde fotgående utifrån godisskålar (jaktfot). Sedan körde vi att få hunden i rätt position och man kunde göra det via en liten plattform eller via vrida handen och hunden aktivt går runt. Jag valde det sista.

Sedan började vi lite med rutan och tasstarget men idag var jag tvungen att trigga honom och det blev inte alls lika spontant som förra gången. Kommer träna godisskål i rutan till att börja med.

16 mars

Dags för min, Sagas och Maddes kurs. Vi började dagen med att köra lite specialsök innan det var dags för kursen. Mickey skötte sig jättebra och jobbade superbra men det var lite jobbigt på vissa ställen.

Miezzi var lite mer ”ding i kolan” och sökte inte alls lika bra som vanligt.

Tack Madde, Sverker, Saga och Linda för en trevlig träningsstund.

Miezzi skulle även visa på kursen men han var helt hopplös. Han skulle bara fram till Rebeckas Ella. 🙁

13 mars

idag har My kört drag hos Sverker med Iben och Miezzi. Båda skötte sig bra. Miezzi fick en kedja efter sig som var först för lite lättare raser och sedan för de stora raserna. Lilla Miezzi fick dra en kedja som var nästan lika tung som han själv. 🙂 Han löste det bra bara My hjälpte honom att komma igång.

Sedan körde hon dem båda på sparkcykel och det gick bra men Miezzi ska nog gå på höger sida och inte vänster sida då det luktade gott i vägkanten.

10 mars

Träffade Madde på Attila för att gå igenom kursen som börjar nästa vecka.

Miezzi fick visa lite olika stadgeövningar och skötte sig jättebra.

8 mars

Dags för en långpromenad idag då hundarna var lite stela efter gårdagens sök.

7 mars

Det var tänkt att vi skulle spåra idag men vaknade med snö så det blev lite omkastning och jag, My och Eddy körde apportering istället. Idag tränade vi på sökruta, vilket visade sig vara nyttigt då Miezzi inte gärna går från mattes sida för att söka av området.

Mickey var jätteduktig och jobbade super på mina signaler. Nöjd med mina killar idag.

6 mars

långpromenad på schemat idag och ta det lite lugnt.

5 mars

idag körde vi lite lättare rallyövningar med Mickey och lite lättare följsamhet och fokusövningar med Miezzi. Båda skötte sig bra.

4 mars

Träning på Hulukvarn med lydnadsgänget idag. Miezzi var så duktig då det var en höglöpande tik med. Han skötte sina pass jättebra. Vi tränade ingång på plan med fokus och sedan körde vi små pass med sitt under gång, hopp över hinder och inkallning. Vi avslutade med att träna på tasstarget.

Iben och My har varit här idag och busat hela dagen innan träningen. Vi gick elljusspåret innan träningen också.

2 mars

Idag tog vi och gick en långrunda och tränade lite apportering. Mickey fick 3 enkelmarkeringar med störning i form av en sjungande Miezzi. Det gick jättebra.

Miezzi fick 1 enkelmarkering och 2 stycken droppade på vägen som han fick springa och hämta. Enkelmarkeringen och 1 droppen klarade han jättebra. Andra droppen tror jag han fick solen i ögonen för då fick jag hjälpa honom jättemycket. Men han löste det. Avlämningarna är ju fortfarande väldigt svåra men han stannar med dummien i mun när jag säger vänta men att komma fram och lämna av är svårt.

28 februari

Besök av Iben och My och idag tog vi det bara lugnt! Iben är skendräktig och jättegrinig på killarna.

27 februari

Vi har haft en vecka utan träning. Detta pga att matte har slutat på sitt jobb pga att jag har problem med mina leder. Företaget och jag har gjort en överenskommelse.

Idag har båda hundarna fått varsitt blodspår. Båda spåren låg på ca 400 m och liggtid ca 3½ timma. Miezzi spårade bra och i slutet fick vi ett korsande spår men han löste det med lite hjälp från matte.

Mickey hade bråttom som vanligt och öste på som bara den. Första vinkeln yrade han runt lite så matte fick säga till honom att skärpa sig och sedan låg han i spåret hela vägen.

Två trötta och nöjda hundar och en skitslut matte.

22 februari

Idag fyllde Uffe 50 år och jag har haft en semesterdag. Hundarna har fått gå en långrunda, sedan var Uffe och jag iväg och åt ute. På eftermiddagen kom Uffes mamma, Uffes kusin med sambo och Uffes farbror. Grannarna kom också men stannade utanför pga pandemin. Mycket miljöträning för framförallt Miezzi.

21 februari 

Iben och My har varit här men vi har tagit det ganska lugnt och bara gått en långpromenad.

17 februari 

idag har jag och Sverker hyrt Hulukvarn för att träna bla rallylydnad. Vi körde en fortsättningsbana och Mickey skötte sig bra med tanke på att han bara gått nybörjarmoment och då bara enstaka nästan hela vintern.

Miezzi fick köra lite snabba ingångar med engagemang, hopp över hinder och sedan började vi träna tasstarget.

16 februari

Idag har vi tränat för Ditte på Hulukvarn. Det gick bra men jag var lite disträ då det händer mycket som tar psykiskt på mej på jobbet just nu. Vi tränade på att göra snabba transporter in på plan med engagemang och där efter belöna, in på plan ett moment med engagemang och ut och belöna.

Sedan körde vi hopp över hinder, inkallning med kvarsittande engagemang, och sättande under gång. Miezzi var rejält trött ikväll.

13 februari

Idag har vi kört lite träning ute. Vi har kört fokusövningar, stanna kvar övningar och även lite engagemangövningar. Båda hundarna skötte sig bra.

10 februari

Tränat framförallt Miezzi på att komma in till sidan med fokus. Vi har även tränat lite fot vid köksskåpen då han gärna flyter ut med rumpan. Tycker det går bättre och bättre men vi får se vad som händer.

Mickey har fått köra lite fjärrövningar. Sitt – ligg – sitt – stå – ligg – stå – sitt. Gick sådär

7 februari

Pga väldig kyla har vi inte tränat mycket denna veckan så idag har vi varit med My och Iben och tränat specialsök.

Vi hade 7 gömmor varav 1 jättehögt och 1 väldigt lågt. De var väldigt jobbiga och framförallt den höga var väldigt svår att hitta. Men de skötte sig bra och jobbade ihärdigt. Miezzi jobbar ju mer flytande i rummet och blir irriterad när jag kommer och lägger mej i men ibland måste man styra ut honom.

Mickey hade lite latmanstendenser så matte fick tagga igång honom och det tog lite tid. Men nöjd med bägge killarnas arbete.

2 februari

Träning på Hulukvarn idag. Vi har kört följsamhet, fokus vid sidan, fokusövningar framifrån, frontgående, inkallning, sitt kvar och stanna i bädden träning. Det gick lite blandat. Matte hade lite ont och Miezzi var lite disträ pga det. Men efter lite träning gick det bättre. Sedan spydde han 2 gånger i bädden pga att han ätit snö så då blev han lite låg och matte lite ofokuserad. Vi har 2 veckor att träna vidare på våra moment.

30 januari

Idag har My och Iben varit här och det har varit massa bus.

Vi har också tränat lite. Miezzi har tränat följsamhet, fokus vid sidan, sitt kvar och inkallning. Det gick bra men han drog iväg med bollen några gånger och jag blev orolig då han drog sig mot vägen men det gick bra.

Mickey fick köra lite front – sitt, front – stå, följsamhet och lite avlämningar då han älskar att hämta bollen.

29 januari

Miezzi har fått träna på sitt kvar och ligg kvar idag. Det funkar på korta utrymmen och Mickey fick köra lite lättare rallyövningar som snurr, sk tysksväng, helomvändningar och gå runt matte.

27 januari

idag tränade vi med klicker istället för klickord. Detta då Miezzi bjuder på beteenden så snabbt att jag inte hinner säga belöningsordet så då blir det fel beteende jag belönar.

Miezzi fick köra sitt kvar (jättesvårt när det kryper i kroppen) och ligg (har upptäckt att vi tränat detta enbart på plattform så han tycker att det är konstigt att göra det på golv och mark). Vi tränade även lite följsamhet och fokusövningar.

Mickey fick köra lite rallymoment och det vi har problem med är att han går in och sätter sig framför mig så idag har vi tränat front – stå. Jättejobbigt men han löste det efter mycket om och men. Ett moment som vi också har problem med är att invid sidan stanna och stå. Det tränade vi också lite på. Sen körde jag lite fjärr också då Mickey tycker att när man sitter och sedan ska ligga då kan man springa fram och hoppa på matte istället. Men efter några snabba träningar på kort avstånd funkade det.

24 januari 

idag har vi kört specialsök hemma! Hade 2 gömmor på kontoret varav 1 var ganska svår. Men det löste de galant bägge två. Men på lite olika sätt.

I sovrummet hade jag 3 gömmor och dem löste de också men 1 gömma låg i ett par sockar som var ihopsnurrade och det var en jobbig gömma. De slet ganska rejält för att hitta den.

I vår gamla balkong/nya läshörna hade jag gömt 2 stycken och dem löste de ganska snabbt.

Två trötta men nöjda killar i dag.

23 januari

Miezzi har fått en långpromenad med Annika, Gimmie och Aibois. Vi var ute ca 1½ timma och hundarna var lösa nästan hela vägen.

Vi mötte ett par med sin son på en pulka och det var jättefarligt så det gick Miezzi och gruffade på ett bra tag. Men i övrigt skötte han sig jättebra.

20 januari

Idag har vi (jag och Miezzi) tränat byteslek och att släppa leksaken man leker med för att komma och vara med matte som har den ”roligaste” leksaken hela tiden. Det gick bra men efter en stund tröttnade Miezzi och det är väl inte så konstigt med all träning i går kväll. 🙂

19 januari

Har varit på kurs för Ditte idag. Vi har tränat ingång på plan, uppställning vid viss punkt och sedan körde vi två olika moment (i mitt fall inkallning och sitt under gång). Sedan skulle vi ha en positiv och engagerad hund med oss ut från plan. Jättenyttig träning då man fick fram lite tävlingsnerver och även fick tänka sin uppvärmning själv.

Miezzi skötte sig kanonbra (för första gången det kändes bra tillsammans på länge). Vi ska träna lite mer på bäddträningen under träningspasset så att han kan lära sig att varva ner på det sättet.

Matte ska också tänka på sina händer och vad hon gör med dem och även vara lite mer ”noga” i belöningarna. Vi körde på hemmagjorda nötbullar och blandfärsbullar idag. Även tänka på att inte ”mata” honom med belöningar utan han måste motprestera lite mer (så som vi gör hemma).

Mickey har tagit det lugnt i soffan med husse eftersom Iben (Miezzis syster) har varit här hela dagen och busat.

18 januari

Vi har varit på Attila idag och tanken var att vi skulle träna men det var så råkallt och vi, jag och Madde, hjälpte en av våra fd kursdeltagare lite så hundarna fick bara vara med och åka bil och komma ut och hälsa på Madde.

Nyttig träning att bara ”vara” också.

16 januari

Idag har vi kört lite följsamhetsövningar och det har gått bra. Framförallt Miezzi som blivit tränad. Mickey fick lite lättare övningar. Mickey har även fått lite lättare massage.

13 januari

Vi har haft några dagar med lugn och ro då det kommit mer snö och hundarna tycker det är lite konstigt med alla nya läten (plogbilar, barn som åker pulka, som trillar utanför huset mm mm mm).

Idag körde vi lite apporteringsträning inne. Miezzi har börjat fatta men det går lite trögt med att greppa och lämna av. Tycker nog det är lite meningslöst men vi måste träna vidare på detta.

Mickey löser det utan problem. Nu är problemet att få honom att följa mej om jag backar och få honom att komma upp vid sidan och sitta med apporten. (han är van att lämna dummies i handen framifrån och ståendes). Funderar på att träna med stålhätteskor då tårna alltid får sig en smäll. 😀

10 januari

My har börjat testa drag med Iben så då tar hon även en runda med Miezzi. Vi får hjälp av Eddy. Så idag var det dags för en ny runda.

Miezzi tycker det är jättekul och My säger att  han drar hela tiden (även när det går långsamt). Han har ju draghjälp av Eddy som ligger för med sina 2 hundar men det såg bra ut idag. Han bryr sig inte ens om att jag står och filmar (vilket han annars gör då han är en riktig matte-hund).

Det var snö idag så det var lite halt och tungt.

9 januari

Efter några intensiva dagar fick de lite vila och idag har vi kört miljöträning i stan (Jönköping). Jag och Eddy med respektive gick en sväng i city och avslutade sedan med en fika på STUK. Idag fick hundarna faktiskt inte följa med in utan vänta i bilen. 🙂

Mickey och Uffe skötte sig bra det var bara som vi aldrig gjort något annat utan Mickey gick lugnt vid Uffes sida.

Miezzi hade däremot jätteroligt och matte bara ”jag ger upp”. Det första som hände var att han gick igång med ganska  hög energinivå och helt enkelt  skrek rakt ut. Detta resulterade i att han fick eko tillbaka och folk skrattade, sen var det kört. Han tjoade hela promenaden! Så han var rätt hes efter en runda.

Vad har vi lärt  oss av detta? Tror jag måste gå först med Miezzi nästa gång och kanske bara jag och Miezzi så att Mickey får stanna hemma. Första gången var inte Mickey med och då gick Miezzi helt lugnt vid min sida. Lite och klura på.

6 januari

Idag har Eddy varit här och vi har tränat lite apportering.

Miezzi fick några enkla markeringar. På den första markeringen kom det 2 hundar (som jag inte såg då jag stod dolt) och Miezzi rusade fram till dem istället. Tack och lov så stannade han 2 meter ifrån och tack och lov vad det en kompis som kom så hon förstod när jag förklarade.

När hon gått vidare fortsatte vi och det gick bra. Han kommer in med dummien men vill inte lämna den men stannar med den i mun när jag säger vänta. Sedan kan jag ta den ur munnen och han får ett nytt kast som belöning. Sista dummien brukar han få bära hem för att han stannar och inte springer iväg (som han gjorde innan.). Vi jobbar mycket på att få till oss avlämningarna men det kommer nog. Skyller på hans ha-begär och energi. 🙂

Mickey fick 3 enkelmarkeringar som han löste bra. Det var bara en som kom lite dumt så han hade svårt att få tag i den. Men han löste det efter lite extra hjälp. Sedan fick han 1 dubbelmarkering som också gick bra. Nöjd med hans arbete.

5 januari

Körde lite specialsök i mitt lilla ”hundrum” i källaren. Det löste de bra trots att det var massa lukter av hundmat, och massa roliga leksaker. Jag hade även gömt kongbitarna svårt så man fick gå in under hyllor och tvättmaskinen.

De hade lite svårigheter med 2 stycken gömmor (hade 5 stycken) och det var för att det kom lite drag och ställde till det på den ena och för att torktumlaren var igång på den andra. Det var lite otäckt att söka i tvättstugan när den lät.

4 januari

Vi har idag tränat lite lydnad. Miezzi fick köra lite ”ingångar på plan med fokus”, sitt kvar och ligg kvar. Han har så mycket energi så att sitta kvar är svårt och att ligga över huvudtaget är jättesvårt.

Mickey fick köra lite följsamhetsövningar och lite rallymoment. Han skötte sig bra.

2 januari

Nytt år och ett nytt tomt blad som förhoppningsvis ska bli lite mer antecknat på.

Idag har vi tränat specialsök på en kompis arbetsplats. Det var 7 gömmor och hundarna löste det bra. Det var vissa som var svårare (höga) och några som var lite kluriga då det doftade mycket annat (låga). Men de löste det och är nu supertrötta.