Träningsdagbok 2018

8 april 2018

MIckey och jag har börjat vår nybörjarkurs på agility. Första gången gick vi igenom balanshindren och tunnel. Mickey har lite svårt att hålla koll på sin bak och det är lite vingligt på balansen även om den är låg. Mickey verkar tycka att agility är roligt i alla fall. (om inte annat får man massa gott godis).

Jag och Mickey har varit och tränat rally för Kristin och det gick bra. Nu har vi även anmält oss till vår första tävling, Hua! Tränade lite rally i går tillsammans med Annika och Gimmie. Vi tränade även agility innan.

Vi har varit på träningsdag på långfredagen på JBK och MIckey var duktig. Vi gjorde 4 behållarsök och 2 rumsök samt 2 fordonssök. Det ena fordonssöket var svårt då vinden låg på och doften snurrade runt.

Vi har även fortsatt simträningen i poolen.

19 mars 2018

Mickey och jag har tränat en del nosework och varit med på en träningstävling på JBK. Matte hade väl önskat lite bättre resultat men Mickey jobbade på bra och skötte sig bra.

Vi har varit på utställning i Moheda och fick där Excellent med CK och 4:e bästa öppenklasshane.

Matte har fortfarande problem med knät (har visat sig vara en spricka i menisken) och viss belastning är inte något problem men om jag springer eller går fort får jag ont.

Vi har trots detta anmält oss till en agility nybörjare som skulle börjat på onsdag men den underbara vintern håller hårt i sitt grepp så vi får börja om 2 veckor förhoppningsvis.

24 januari 2018!

Då var det ett nytt år och ett helt oskrivet blad framför oss. Vad har hänt i år?

Jag var lite orolig hur mycket Dutch beteende hade påverkat Mickey inför detta nyår. Jag blev glatt överraskad. Mickey stod i soffan och tittade på smällarna och tyckte att ”matte nu är det min tur att hämta” så det slutade med att matte tog fram dummien och jobbade lite med den.

Vi hade även besök över nyår och Mickey charmade Margrethe ordentligt. :D

Mickey och jag har även simtränat i år och varit hos Kristin i Södertälje för en genomkörare i rallylydnad. Tack Kristin för all hjälp.

Just nu tränar vi bakdelskontroll och stadga.

Vi har även börjat komma tillbaka till lite längre promenader igen då vi alla gick korta rundor pga Dutch värk i slutet och att matte ramlat och skadat knät. Så just nu håller vi på att bygga upp konditionen och bli lite smidigare. Stretchövningar både för mig och Mickey. :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>