Träningsdagbok 2018

19 november 2018

Mickey och jag är klara med 2 av 3 delar av vår examination till Specialsöksinstruktör. Jag och Romy har startat upp vår första kurs och än så länge känns det superbra.

Mickey har ställts ut i Mjölby med bra kritik och jag har varit i Växjö och tittat på utställningen.

Jag och Mickey har varit och simtränat några gånger i Norrahammar på Norrahammars hundsspa och hundsim.

Vi har avslutat vår kurs i allmänlydnad med beröm godkänt.

Mickeys valpar är levererade till sina nya permanenta hem. Stort lycka till med valparna.

25 september 2018

Vad har hänt den här månaden som gått? Vi har varit och hälsat på Mickeys valpar 2 gånger och även träffat nya ägare. Mickey har även fått en kull i Norge som nu är 1½ vecka även där var det 7 valpar.

Jag och Mickey har klarat första delen i min examination till Specialsöksintstruktör. Vi har självklart jobbat mycket med sökbiten. Mycket träningar tillsammans med Romy och Akira.

Vi har varit på utställningar i Norrköping, Askersund och Karlsborg.

Vi har börjat med inomhussimmet i poolen i Norrahammar igen.

Jag har tillsammans med Madeleine och Britt en kurs i allmänlydnad.

Lite apporteringsträning har vi också hunnit med.

9 augusti 2018

Vad har hänt? Största händelsen är väl att Mickey blev pappa till en kull med 7 valpar 21 juli. De är födda på Soldrivans kennel i Malung.

Sedan har vi varit på semester i Mölle, och i Västervik. Det har varit promenader på klippor och bad i havet. Vi har även tränat en del specialsök både på campingarna och hemma.

Vi har varit på Fysiocanis i Huskvarna och fått klartecken på att vi jobbar rätt och nu är det bara att träna på. Vi ska börja med viktmanchetter fram också samt öka träningen över klossar.

Skövde har vi varit en sväng i och varit med på CR i NW. Mickey jobbade bra men hade inte riktigt fokuset med sig här. Det var varmt och han hade det jobbigt. Men jag är supernöjd med inomhussöket som han löste kanonbra trots att det var en väldigt jobbig miljö med massa störningsdofter.

Min kusin har haft besök några gånger i sin sommarstuga för att Mickey skulle få bada (och även vi).

Det har varit en otroligt varm sommar i år. Både Mickey och jag har haft det jobbigt med värmen.

28 juni 2018

Oj vad tiden rusar! Vad har hänt sen sist, vi har varit på instruktörsutbildingen för Specialsök/Nosework. Vi har tävlat vår första Rallytävling med blandat resultat och vi har ökat fys-träningen av Mickey och matte. Vi har även avslutat vår agilitykurs och matte har avslutat sin valpkurs.

Massa träffar i apportering har vi haft och vi har haft en kennelhelg med bla rallylydnad och viltspår på programmet. Vi sov gott hos Siw denna helgen! Tack Siw för att vi fick bo hos dej.

Vi har varit på utställning i Vänersborg och fick ett VG men med superkritik och jag köper det som han ”klankade” ner på. Mickey har börjat lägga över belastningen på baksidan av benen och därför blir han lite trång bak och lös fram. Men vi har fått massa tips av vår fysioterapeut så nu är vi på rätt håll.

Det har hänt så mycket och matte har haft fullt upp så hon har inte hunnit uppdatera men förhoppningsvis (säger hon alltid) så kommer hon bli bättre på att berätta vad vi gör på denna sida.

9 maj 2018

Vi har fortsatt med vår agilityträning och vi tycker det är kul. Vi har börjat springa lite längre kombinationer och Mickey hänger på. Han tycker det är jobbigt att vara på mattes högersida men annars är han duktig.

Tollare i Nordvästa Småland har haft en träff och vi tränade apportering. Det var sök, och här gick Mickey verkligen ut på djupet. Han hämtade in 3 av 5 dummies men då det var varmt så tyckte matte att det räckte. Vi körde även enkelmarkering utan problem och sedan körde vi dubbelmarkering och här blev det lite bekymmer då det var väldigt mycket vind och den ena dummien hamnade lite dumt. Men vi löste det till slut. Provade även lite and och kråka och anden lyfte han men kråkan var väl inte så rolig.

Jag har även börjat min utbildning till specialsöks/noseworksinstruktör inom SBK. Mickey och jag var i väg en helg och tränade. Vi fick börja med en ny doft, kong. Det var en lärorikt helg och jag fick mycket att träna på med mig hem.

Vi har varit på Fysiocanis i Huskvarna och gått igenom Mickey och vi hittade lite smått och gott som vi ska jobba med men vi tränar på som vanligt. Bara inga tvära svängar annars helt som vanligt.

26 april 2018

Jag och MIckey har varit på träff för aktivitetsansvariga i Tollarklubben. Vi var i Kyrkekvarn strax norr om Mullsjö. På lördagen hade vi träning för Elsa Blomster och vi fick några nya bitar att träna på. Bla att träna linjetag på hinder (elstaket var svårt) och även dolda markeringar i form av höjder mm.

Vi fortsätter vår agilitykurs och har nu förutom kontaktfältshinder och tunnel även provat hopp och framåtsändande samt slalom. Böjda tunnlar är inga problem och inte heller med hopp innan och efter.

Har fortsatt att träna på vår rallylydnad och ska väl strax ut på tävling om det går som jag vill.

Jag har kommit med på en utbildning till Nosework/specialsöksinstruktör inom SBK och kommer starta den i helgen så nu blir det massa NW för oss.

8 april 2018

MIckey och jag har börjat vår nybörjarkurs på agility. Första gången gick vi igenom balanshindren och tunnel. Mickey har lite svårt att hålla koll på sin bak och det är lite vingligt på balansen även om den är låg. Mickey verkar tycka att agility är roligt i alla fall. (om inte annat får man massa gott godis).

Jag och Mickey har varit och tränat rally för Kristin och det gick bra. Nu har vi även anmält oss till vår första tävling, Hua! Tränade lite rally i går tillsammans med Annika och Gimmie. Vi tränade även agility innan.

Vi har varit på träningsdag på långfredagen på JBK och MIckey var duktig. Vi gjorde 4 behållarsök och 2 rumsök samt 2 fordonssök. Det ena fordonssöket var svårt då vinden låg på och doften snurrade runt.

Vi har även fortsatt simträningen i poolen.

19 mars 2018

Mickey och jag har tränat en del nosework och varit med på en träningstävling på JBK. Matte hade väl önskat lite bättre resultat men Mickey jobbade på bra och skötte sig bra.

Vi har varit på utställning i Moheda och fick där Excellent med CK och 4:e bästa öppenklasshane.

Matte har fortfarande problem med knät (har visat sig vara en spricka i menisken) och viss belastning är inte något problem men om jag springer eller går fort får jag ont.

Vi har trots detta anmält oss till en agility nybörjare som skulle börjat på onsdag men den underbara vintern håller hårt i sitt grepp så vi får börja om 2 veckor förhoppningsvis.

24 januari 2018!

Då var det ett nytt år och ett helt oskrivet blad framför oss. Vad har hänt i år?

Jag var lite orolig hur mycket Dutch beteende hade påverkat Mickey inför detta nyår. Jag blev glatt överraskad. Mickey stod i soffan och tittade på smällarna och tyckte att ”matte nu är det min tur att hämta” så det slutade med att matte tog fram dummien och jobbade lite med den.

Vi hade även besök över nyår och Mickey charmade Margrethe ordentligt. 😀

Mickey och jag har även simtränat i år och varit hos Kristin i Södertälje för en genomkörare i rallylydnad. Tack Kristin för all hjälp.

Just nu tränar vi bakdelskontroll och stadga.

Vi har även börjat komma tillbaka till lite längre promenader igen då vi alla gick korta rundor pga Dutch värk i slutet och att matte ramlat och skadat knät. Så just nu håller vi på att bygga upp konditionen och bli lite smidigare. Stretchövningar både för mig och Mickey. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *