Tollarträffar 2018

11 november 2018
Vi hade en trevlig träff med ett fåtal personer och lite blandad träning. Vi körde en rallybana, tränade lättare apportering, lydnad och passivitet. 
Nu ser vi fram mot nästa år med lite mer personer på våra aktiviteter förhoppningsvis.
God Jul och ett Gott Nytt år!


7 oktober 2018

Vi var ett litet glatt gäng som tränade stadga, jaktlydnad, sök, markeringar och några lade även spår till sina hundar.

Tack för ni kom och gav oss en trevlig och nyttig förmiddag ute i höstsolen.

21 juli 2018

Vi passar på att köra lite apporteringsträning när vädret tillåter. Vi träffas hos Solgerd kl 10.00. Fikakorg och vatten till hunden är ett måste! 🙂 Självklart kan man även lägga spår om man vill det eller varför inte ta och träna lydnad och passivitet när vi andra kör apportering?

Varmt välkomna på en sommarträff! Sista anmälningsdag är 19 juli till mig eller Solgerd.

Hoppas vi får se många!

24 juni 2018

Vi hade en riktigt bra dag och vi fick mycket matnyttigt med oss hem, där Yvonne gick igenom vår träning, hur vi skulle försöka rätta till felen vi gör och hur vi går vidare.

Vi började med jaktlydnad och stadga vilket hon tyckte att vi alltid skulle börja våra träffar med. Vi gick noga igenom linjetag hur vi börjar och hur vi fortsätter, vad man ska tänka på etc. Vattenarbete med att få hunden att hålla kvar dummyn samt att komma in till föraren.  Och sedan hur man gör för att hunden inte ska skaka sig etc. Vi avslutade dagen med en apportkastare där varje hund fick hämta en apport och de flög långt kan jag säga och skott var det ju också förstås.

Det var 9 ekipage som kom vilket var en mycket bra uppslutning. Någon var bara med för att lyssna och lära samt passivitet o skotträning för hunden.

Någon var med och lyssna men la också spår. Och det är ju så med våra träffar att även om vi lägger focus på apporteringen finns det möjligheter att lägga spår eller göra någon annan aktivitet.

Ett stort Tack till Yvonne Liljeblad som delade med sig av sin kunskap

19 maj och 2 juni 2018

Nu har vi bestämt inte bara ett utan två stycken nya träningstillfällen. Det är lördag 19 maj och lördag 2 juni.
Vi träffas kl 10.00 hos Solgerd i Beth och åker sedan ut i skogen för att träna apportering och för de som vill kan man lägga spår.
Det kommer att finnas möjlighet att träna på vatten och vi ska försöka få tag på vilt.
Sista anmälningsdag till 19 maj är 17 maj och till 2 juni är det 31 maj. Som vanligt anmäler ni till mej info@djurhalsa.se eller Solgerd solgerd.h@telia.com
Glöm inte fikakorgen och vatten till hunden. Kom ut i det härliga sommarvädret och träna med oss.
Varmt välkomna!
Anna-Karin och Solgerd

5 maj 2018

Vi var några stycken som letade oss ut i solskenet och tränade apportering. Vi tränade sök, linjetag, markeringar (enkel och dubbla) både på land och vatten samt presenterade and och kråka.

Intensivt men roligt och tror vi alla var nöjda efter en halvdag i skogen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *