Sunny

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

18/1-09 kl 22.45 fick vår cavalier king charles spaniel Sunny eller Crazy´s Sunshine Boy somna in. Han föddes 28 mars 1996 på kennel Crazy´s i Taberg och vi hämtade hem honom när han var 8 veckor. Han bodde hos oss i nästan 13 år. Han blev 12 år och 10 månader.

Jag bokade Sunny när husse var i England med sina kompisar. Sedan var vi och hälsade på varje vecka tills vi fick hem honom i slutet av maj 1996. Det var ett litet knyte som vi smusslade upp till vår lägenhet då Uffes mamma (som bodde i lägenheten under) var rädd för hundar. Sedan lade vi honom på en fäll i soffan och hämtade Lena. Hon föll pladask på en gång. Under tiden vi bodde där så kom vi hem ibland och då var Sunny hård i öronen. När man luktade så luktade han sås och potatis och kött. Då hade Lena hämtat honom och gett honom en portion utav deras middag.

Han var väldigt rolig på så sätt att när vi bodde i samma hus som Lena så visste han att han inte fick gå ner till dem. Då smög han ner till deras lägenhet och in i deras hall och stod bakom Lena när hon vände sig om. Fick han däremot ett varsågod så for han ner för trapporna och sladdade in i köket så mattorna låg huller om buller.

Sunny har alltid varit en bestämd herre. Han har inte varit vad man tycker en cavalier ska vara dvs snäll, lätthanterlig, foglig mm. Sunny hade ett förskräckligt humör och kunde bli kolsvart i ögonen utan anledning. Lydnaden gick bra om han var på det humöret annars kunde matte ha en liten tiger att fajtas med som hon fick lägga på rygg och hålla nere tills han gav sig.  Såg han att matte tog fram borstarna så sprang han och lade sig längst in under sängen så då var det bara att locka fram honom med godis. Bada fick man göra när man kom in från promenaden annars så rymde han in under sängen.

När det var snö ute kunde Sunny helt plötsligt slänga sig på rygg och göra snöänglar eller när det var barmark så kunde han ta en kotte i munnen som han sedan gick och grävde ner. I början var han noga så att man inte såg var han varit men ju äldre han blev desto mer fuskade han tills han slutligen bara gick och lade den vid en rot eller under en gran.

Sunny var nog en mattes hund. När Rocky kom och krävde uppmärksamhet från matte så blev det slagsmål. Sunny har hjälpt mig igenom min långa sjukskrivning och arbetslöshet. Han fanns alltid som tröst och pockade på uppmärksamhet och ville jobba. Sunny älskade att jobba. När vi kom till agilityplanerna så blev Sunny som förbytt. Han skällde och taggade igång. Han älskade verkligen agility. De bästa hindren var balanshindren. Då blev man stor. Vi hade aldrig några problem med kontaktfälten. Vi tävlade klass 1 i agility och klass 2 i hoppklass. Sunnys rygg var inte så bra så han hade problem med att hoppa upp sig över hindren och rev ibland. Han var heller inte så snabb alltid.

Att åka bil tillhörde en utav Sunnys favoritsysslor och hängde vi sedan på husvagnen också så var det ju toppen. Han skulle alltid med när man plockade in i husvagnen och han stod först vid bilen när vi skulle ut och åka.

När Sunny blev äldre så lade vi agilityn på hyllan. Hans sista tävling gjorde han 2007 i Huskvarna men det var mest för att han skulle få köra lite. Han tränade med oss någon gång i veckan fram till oktober 2008. I oktober fick Sunny lite hostningar och när veterinären kollade upp honom så hade han blåsljud på hjärtat. Några veckor senare så började han hosta upp slem och då konstaterade vi att han hade lite vätska i lungorna. Han var pigg och glad ända fram till det sista. På söndagen var han lite slö på promenaden men annars var det okej. På kvällen så trillade han i hop på hallgolvet och vi förstod att det var hans sätt att tala om att det var dags.

Sunny kommer alltid att vara en hund som ligger närmast mitt hjärta då han var min första egna hund. Jag kommer att minnas honom med glädje, tårar och skratt.

Sunnys bilder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *