Zazu

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sommaren 2005 var vi tvungna att låta vår Cavalier King Charles spaniel Zazu somna in. Han blev 10 år gammal. Han föddes 1995 hos Margrethe Enmark i Mölnlycke. Där blev han kvar tills han fyllde 5 år.

Vi fick hem Zazu i juni 2000. Han blev husses hund och matte var bra att ha till mat och när inte husse var hemma. Uffe och Zazu tränade och tävlade agility med flera placeringar i klass1. Största framgången var nog i Perstorp 2003 under den sk skåneveckan. På sju starter fick han och husse 5 rosetter med sig hem.

Under hösten 2003 fick Zazu lite problem med lederna och det visade sig att det var borrelia. Han fick behandling under en lång tid men blev bara sämre och sämre. Under vintern 2004/2005 kunde han bara gå korta rundor och orkade inte gå långt när det var mycket snö.

Under våren och sommaren blev han snabbt sämre och vi tog efter mycket starka och jobbiga känslosamma tankar vårt beslut att han skulle få somna in med ”svansen i topp”. Detta innan han själv märkte att han var så sjuk som han egentligen var.

Zazu var en väldigt personlig hund med väldigt många egna saker och idéer för sig. Han kom och småskällde när det var dags för mat, han gick till godisskåpet och krävde godis, han plockade upp saker åt oss som vi tappade. Gick han i koppel fick man dra honom och sprang han lös var han alltid först. Han och Rocky tillbringade ett år tillsammans innan de kom till oss så Rocky fick sig en liten läxa varje gång han försökte springa förbi Zazu.

Zazu kommer alltid att ha ett speciellt rum i våra hjärtan och vi är väldigt glada för de 5 år vi fick tillsammans. Samtidigt fick vi också lära känna en väldigt varm och trevlig person i Margrethe som har haft kontakt med oss sedan den dagen vi hämtade Zazu och Rocky.

Zazus bilder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *