Träningsdagbok 2017

22/11-17

Dutch har lämnat oss. Han vandrade över regnbågsbron 17 november. Detta efter en tids problem med sina höfter och smärtlindring som inte hjälpte! Sov gott älskade Dutch.

8/10-17

Här har jag inte varit på länge! Vad har hänt sen sist? Jo,Mickey och jag har varit på Tollarspecialen och tävlat i arbetsprovet med okej insats. De 2 första rutorna var jag jättenöjd med och med fotgåendet i ruta 3.

Mickey ställdes ut på specialen och han skötte sig kanonbra! Han var med i första sållningen men sen fick vi lämna ringen!

Mickey och jag har ställt ut i Askersund och vi har varit på utställning på Åland.  I Askersund var inte domaren så nöjd men på Åland blev vi 3:dje bästa hane och vann öppen klassen. Tyvärr utan CERT och CACIB men det var Carina och Rex som fick dessa så jag är jätteglad för deras skull.

Dutch har varit lite dålig och vi har varit hos veterinären och avvaktar svar. Han är stel när han reser sig och när han gått länge. Han är även lite mer stressad.

Uffes kusin, Malin, har skaffat hund. En liten fralla vid namn Sixten. Mickey tycker han är ursöt och vill gärna umgås med honom.

4/6 2017

Oj, dålig på att uppdatera är nog förnamnet! 😀

Vi har tränat nose work och nu är det bara mattes fantasi som sätter stopp. 😀 Det enda vi inte provat är fordonssök men det kommer inom kort introduceras.

Sedan har vi tränat en hel del apportering, spårat och kört rallylydnad.

Simträningen hos Linn går bra och hundarna sköter sig bra. Börjar dock bli lite orolig för Dutch ena höft (som är överrörlig) känns inte som han vill ta i med den på samma sätt.

Dutch är utredd och klar och man kan konstatera att han troligtvis fått en allergisk reaktion på hormonchippet och därför inte kommer ner i vikt eller får tillbaka sin normala storlek på pungkulorna eller bättre päls.

Vi var en tur i Mölle förra helgen och vi gick en hel del och klättrade i klipporna vid Kullens fyr. Hundarna och vi var rejält möra efter de utflykterna. 🙂

5/3 2017

Här har inte blivit mycket skrivet i år ser jag. 😀 Vad har då hänt?

Mickey och jag har varit på en introduktionskurs i specialsök. Det var en trevlig och givande helg där vi fick mycket lärdom och praktik. Jag hade bestämt mig för att börja träna kantarell (i januari) men fick höra att det var bättre om vi gjorde det när det fanns färska. Torkade kantareller utsöndrar visst några ämnen som kan finnas i giftsvamparna också. Så då gick vi på Eukalyptusdoften istället! Första doften i Nose work.

Sedan har jag och Mickey gått en nybörjarkurs Nose work på hunddagiset i Jönköping som verkligen fick mig och Mickey att vilja fortsätta.

Nu har vi köpt på oss massa plastburkar, kryddburkar i metall, små nose work burkar, dofter, tesilar mm mm så nu kör vi hårt!

Dutch har också fått prova på och han har skött sig jättebra. Han mår inte så bra för att matte var korkad och satte ett hormonchip på honom som han ev har utvecklat någon sjukdom av. Utredning pågår.

Hundarna har också fått börja simma på hundsim hos Linn i Norrahammar. Båda tycker det är superkul.

Detta är väl lite som har hänt under denna perioden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *