Träningsbok 2016

23 oktober 2016

P g a att Mickey ännu inte är bra så har här inte hänt så mycket. Mickey har börjat småträna lite lätta linjetag och närsök under korta perioder. Vi har även börjat massera och stretcha lite grann.

Dutch har tränat rally med matte och vi skulle varit med på årets KM på Attila. Tyvärr så bestämde sig hemvärnet för att ha skjutövning precis i närheten. Då Dutch verkligen älskar rally så valde jag att inte pressa honom då han blev låg. Vi fick möjligheten att göra banan precis efter KM:et var slut då de slutat med sin skjutövning. Dutch löste det kanonbra.

Jag har haft en liten svacka nu då jag inte varit på hugget för träningar. Det har bara blivit lite hjärngympa i form av leta godis och nosduttar mm för Dutch och Mickey.

4 september 2016

Här har vi legat lite på is. Micky har sträckt sig i ryggen och har genomgått lite olika rehab och undersökningar. Han kunde inte vara med på WT men då han inte var medicinerad så var han med på utställningen på Specialen och i Askersund helgen efter.

Mickey har fått göra lite lättare hushållsarbete som att bära underlägg till grytor och bära in bordstabletterna från uterummet. Vi har bara gått små korta promenader och inte tränat alls mer än med sådant som leta godis mm.

Dutch har varit lite tjurig och har därför bara fått göra lite lättare lydnadsövningar och lite apportering. Han har även varit med som visningshund på valpkursen.

27 juni 2016

Har tränat på med hundarna i lite olika grenar. Mest har det blivit i rally och apportering. Har anmält Mickey till utställningen och WT på specialen.

Vi har även varit i Gränna på utställning, jag och Mickey. Det gick jättebra och jag var supernöjd.

22 maj 2016

Oj vad länge sedan det var jag skrev här!!!!!! Vad har hänt. Vi har gjort FB-R i Skåne och det var ungefär som jag väntat mig. Tack Annika för sällskapet och för en trevlig dag tillsammans.

Vi har varit på Kennelträff med Agildes i Klubbarp. Första dagen var det agility (som Mickey fick köra lite), Rallylydnad (som både Dutch och Mickey fick göra) och utställningsträning. Andra dagen var det jaktapportering och på förmiddagen var det nybörjare (som jag gick med Ezzi) och på eftermiddagen var det mer tränade (som Mickey fick göra). Dutch fick idag prova något han aldrig gjort tidigare, sitta i hundgård, och detta med sura Java. 😀 Två trötta hundar efter 2 intensiva dagar och husvagnsvistelse.

Jag och Mickey har även varit hos Tina och tränat lite jaktapportering privat. Tack för alla tips, Tina, vi tränar för fullt. 🙂

Mickey och jag har gått färdigt (förutom ett nattspår i augusti) vår viltspårkurs och den har varit intressant att gå! Tack Sonny, Britt, Lasse, Lena och alla andra för en givande kurs.

1 maj var vi i Motala och ställde ut Mickey som blev BIM. Han fick även köra en nybörjarbana i agility med bra resultat. Dutch tävlade rallylydnad och hade inte matte haft retreiverkoppel som är kort så hade nog poängen varit bättre. Men vi fick 75 poäng och ett kvalificerande resultat om det varit officiellt.

Idag firar vi Mickeys 2 årsdag och det har vi gjort med att gå ett BPH i Aneby. Mickey skötte sig kanon och vi fick fin kritik.

10 april 2016

Har varit på fortsättningskurs i viltspår idag. Mickey fick ett dygnsspår (hade legat över natt och i ca 16 timmar). Hans spårstart var sidopåsläpp. Idag var det dåligt med vind så han fick gå fram och tillbaka 1 gång men han hittade spåret och markerade det tydligt. Sedan for han i väg en bra bit och gick sedan över i fågelsök.

Fick vänta ut honom och då hittade han sin hjärna som han i sin iver tappade i starten. Vi ringade oss tillbaka till spåret och löste hyfsat första och andra vinkeln. Sedan kom det en cirkel som han gick halvvägs igenom för att sedan sicksacka sig tillbaka till spåret. Han gick hyfsat bra sista biten men kom lite fel i slutet men hittade ändå fram till klöven.

Tycker att han löser uppgiften bra. Han har aldrig gått ett dygnsspår utan längsta liggtiden tror jag är 6 timmar. Vet att jag måste träna på att vinklar kan komma direkt efter starten och att man inte går flera meter innan man gör första vinkeln. Fick också veta att han har lite svårigheter i högt blåbärsris. Tempot var högt idag också. Var ca 11 grader och växlande molnighet. Spåret var ca 700 meter.

3 april 2016

Idag har vi varit på fortsättningskurs i viltspår. Mickey fick ett spår som innehöll oblodad vinkel (första gången han går det) och en ruta. Mickey tog an spåret väldigt bra i rutan. Han höll sig bra i spår hela vägen till den första oblodade vinkeln där han flöt ut lite. Men han lyckades ringa sig tillbaka och andra vinkeln som var oblodad löste han kanonbra. Han jobbar på bra men hade kunnat gå lite lugnare i tempo. Spåret idag var ca 400 meter och det var lite molnigt men uppehåll. 7 grader varmt.

28 mars 2016

Har varit och lagt spår med Emma idag. Mickey fick ett spår som var ca 500 meter och han löste det bra. Gick lite högt med nosen men liggtiden var inte så lång idag och det blåste rejält. Lite mer retrieverspårning idag än vanligt men han löste uppgifterna och tog sig till spårslutet med beröm godkänt.

Dutch fick ett spår som var ca 200 meter och han var som i förrgår lite nonchalant. Vet inte om det beror på att han tycker att han kan detta eller om det är så att han har tappat lite motivation. Funderar på att lägga hans favoritleksaker i spåret så han hittar dem mitt i. Detta för att han ska få en belöning i spåret och inte bara i slutet.

På eftermiddagen var Uffe och jag hos Uffes mamma och åt mat.

27 mars 2016

Har tränat mycket på de övningar Tina gav mej med Mickey och de gick bra. Dutch har fått lite utav samma träning som Mickey och jag tror att det var lite nyttigt för den äldre herren att börja om lite. 🙂 Nöjd med killarna idag.

26 mars 2016

Påskafton! Började dagen med att lägga ett kort blodspår till hundarna. Sedan gick vi spåren. Mickey skötte sig bra och var fullt fokuserad. Löste uppgiften och svårigheterna bra.

Dutch flummade runt lite mer så jag fick stanna och vänta ut honom lite mer. Vi hade en svårighet där jag fick hjälpa honom men den visste jag skulle bli ganska svår redan när jag lade spåret.

Nöjd med Mickeys arbete idag och hyfsat nöjd med Dutch även om han kan bättre.

På middagen åkte vi till Uffes släktingar i Habo och sedan vid 20 tiden körde jag hem hundarna och vi åkte till några andra släktingar till Ulf som bor på Ljungarum.

25 mars 2016

Idag har jag, Mickey och Dutch varit och tränat hos Tina. Vi har fått träna mycket på att få upp motivationen och på följsamhet. Nyttig träning som gett många nya aha-upplevelser så nu ska vi träna vidare med detta tills jag och Tina träffas nästa gång.

23 mars 2016

Har tagit blodprov på Mickey för PRA och fått resultatet från Optigen att han är CLEAR. Har även svabbtestat honom mot DE och JADD. JADD väntar vi fortfarande på men DE har vi fått att han är CLEAR på.

Vi har startat vår viltspårskurs fortsättning så nu väntar vi på att snön ska försvinna så vi kan komma ut och lägga spår.

Jag har kört igång min apporteringskurs som jag håller med Solgerd. Känns lite spännande att få göra något nytt och lite annorlunda.

Jag har tillsammans med Ninni och Micke varit på Tollarklubbens årsmöte och tagit del av planerna för det kommande året samt lyssnat på en intressant föreläsning om bla DE.

BPH för Mickey är bokat och jag har även funderingar på att göra ett FB-R på honom.

Dutch har blivit bättre så nu har vi kommit igång med träningen lite mer.

22 februari 2016

Har inte skrivit så mycket men jag har gjort små vardagsträningar som att träna på att hämta in dummie under promenaden, träna lydnadsposition i köket, träna på att stå på balansbollar mm mm.

7 februari 2016

Varit på utställning i Mjölby. Tyvärr hade Mickey sträckt sig lite och haltade därav ett KEP men fin kritik. Dutch skötte sig bra och placerade sig bra. Läs mer på deras egna sidor.

24 januari 2016

Har varit på utställningen i Kumla. Hundarna skötte sig bra och deras resultat och kritiker finns att läsa på deras respektive sida.

11 januari 2016

Idag har jag hittat mina hundar bakom allt tass och öronludd. Det är vad vi gjort idag.

10 januari 2016

Har tränat följsamhet och stadgeövningar med Mickey. Det gick ganska bra när han taggat ner för att han fick vänta på sin tur idag. Han har börjat ”slå dövörat” till lite mer så nu får man ha en nagel i ögat på honom hela tiden. Men det är charmen med denna ålder. En kille som är rolig att träna med då han hela tiden vill vara till lags.

Dutch fick köra lydnad och det gick väldigt mycket över förväntan. Han skötte sig kanonbra och han är superkul att träna med när han är på detta humöret. Han löste t o m ställande från läggande och tvärtom, det har vi haft en del problem med i vår fjärrträning.

9 januari 2016

Har tränat apportering idag. Mickey fick börja och han skötte sig jättebra. Hade dock lite svårt att hitta dummien när den hamnade för djupt i snön. Men fick en nyttig närsöksträning då. Han gick rakt ut på linje till dummien och kom in med den på lika rak linje. 😀

Dutch har lite problem med stadgan då han vill så mycket. Sen har vi fått ett litet problem att han gärna tuggar när han går upp i stress. Jobbar just nu med att han inte ska behöva springa på en kastad dummie utan att jag lägger ut den på kort linje eller droppar den när vi går fot.

8 januari 2016

Då har man legat sjuk hela det nya året. Hundarna har inte fått göra så mycket mer än 1 godissök inomhus och 1 dummiesök inomhus. Har lagt ut godis och dummie på övervåningen och släckt lamporna så de fått söka i mörker. Ganska roligt och höra hur de jobbar på övervåningen. Dummien fick de komma och lämna på bottenvåningen till mig för att sedan skickas på nytt.

1 januari 2016

Då var det dags att börja på ett nytt blad!

Vill önska alla besökare och vänner EN GOD FORTSÄTTNING PÅ 2016!

MCj03985750000[1]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *