Dutch

dutch-144

17 november fick vår älskade Dutch somna in pga dåliga höfter. Han hade ett superhögt stresspåslag pga sin smärta. Vi försökte med smärtlindring men han svarade inte på det.

i början på Juni 2010 fick vi ett mail på engelska från en kennel i Holland som ville träffa oss och Nemo (Vattubrinkens vilde Bill Hickock). De hade hört att han kunde passa deras tik och de ville se honom i verkligheten innan en eventuell parning. Så i slutet av Juni fick vi besök av Marc och Dyonne Frencken på kennel Dyonisus home i Holland. Det visade sig att de tyckte att detta var en hund som passade deras tik så i början av augusti kom de hit med sin tik, Jip, (Jänta Pirta from Roes Place) det blev en lyckad parning i regn och åska. Jag tyckte om denna tik och valde därför att ta en parningsvalp.

10 oktober föddes  6 små knottar i Holland. Marc och Dyonne monterade en webkamera i valphagen så jag kunde följa dem när jag ville, vilket var ganska ofta. 🙂 Så kom äntligen dagen då det var dags att sätta sig på flyget till Amsterdam. Väl nere i Holland hade vi några supertrevliga dagar där vi fick träffa de andra valpköparna och även umgås med Dutch (Dasan yoki from Dyonisus home). Dutch var kvar tillsammans med sin syster Doba som skulle stanna i kenneln. Vi har under åren träffat Marc och Dyonne varje år och vi har varit och besökt dem ett antal gånger och även ställt ut både Nemo och Dutch på tollarspecialen i Holland. Vi har också lärt känna många trevliga människor i Holland.

Den 30 december sent på kvällen var vi hemma i Norrahammar med Dutch efter en lång resa. Först några timmar i bil upp till Amsterdam och sedan några timmar på flygplatsen för att slutligen landa på Arlanda. Sedan hade vi 4 timmars körning hem. Vi var trötta när vi kom hem men hemma väntade Nemo så det var inte någon idé att försöka sova över någonstans på vägen. Det första Dutch gjorde när han träffade Nemo var att bita honom i pungkulorna då han var hungrig och trodde det var en tutte. Nemo var inte så glad! Tack Åsa, för all hjälp med att hämta, ta hand om och köra hem Nemo igen.

Dutch har tränat viltspår och varit jätteduktig på detta. Tyvärr var han skottberörd (som sista året gick över i rädsla) och jobbade inte i skottets riktning så därför kunde vi inte använda honom i praktisk jakt eller gå öppenklass-spår.

Vi tränade även fågelapportering och han tyckte det var jättekul. De sista åren blev han mer och mer stressad och det blev svårare med avlämningar. Men han hade ett jättebra grepp och han var lyhörd för mina signaler och dirigeringar.

Vi tränade och var även ute på tävlingsbanan i lydnaden. Dutch hade lite problem med stadgan i platsliggandet annars var han duktig. Han hade också lite svårt att hålla ihop i vissa moment men han ville vara till lags och blev väldigt ledsen när matte blev sur eller arg.

En utav favoriterna var nog att jobba med näsan. Har nämnt viltspår men sista året fick han även prova nosework som han fixade super. Han hade väldigt ont och gick på smärtlindring därför blev det bara en träningsform.

Dutch var en SHOW-hund! Han älskade utställningsringen och att visa upp sig. Vi fick genom åren 9 Reserv-CERT och sedan kom alla 3 CERTEN på 3 utställningar. Dutch var med andra ord SE (u)UCH. Han hade fina placeringar i valp och junior och unghund i Holland också.

Dutch var även en stor personlighet. Han ville inte kela så mycket men ligga på huvudkudden eller ligga nära i soffan, det var jättemysigt. Han var också en väldigt stor matte-hund. Ville alltid göra matte till lags men hade en envishet utan dess like.

Dutch blev 7 år och 1 månad gammal.

Sov gott älskade vännen!

Här kan du se Dutch fotoalbum:

Dutch bilder

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *