Träffar 2015

Tollarträff 28 november 2015

Årets sista tollarträff blev tyvärr inställd då min mail krånglade och bara en bråkdel fick del av informationen om träffen.

Vi satsar nu i stället på att 2016 blir ett bättre tollarår med fler träffar!

Tollarträff 13 september 2015

Vi var några stycken som träffades och tränade lite i Beth hos Solgerd. Denna kalla men soliga höstdag. Vi hade besök från U.S.A och de ville lära sig mer om vårt sätt att träna samt skapa kontakter med tollarägare i Sverige.
Vi tränade lite apportering, lydnad och någon lade ett spår. Vi hjälpte även Göran att träna lite inför årets kretsmästerskap som han ska genomföra med Elsa, Lindas hund.
Vi vill även önska Susanna och hennes familj lycka till med sin nya familjemedlem, en miniaussie, och tacka för er tid som tollarägare och medlemmar i denna grupp.
Vi vill även önska Elis och Britt lycka till med ert nya boende och vi kommer sakna er enormt.
Vi vill önska alla en trevlig sommar och så ses vi till hösten igen! Kanske någon kommer på Tollarspecialen i Sälen?
Tollarträff 12 april 2015
Idag har vi haft träff hos Solgerd i Beth. På programmet stod spårning. Vi var 13 hundar som väntade på aktivering. 3 av dessa hundar gick personspår och vi andra gick blodspår.
Det var allt från nybörjare till erfarna spårhundar. Trots att det blåste halv storm och inte var optimalt spårväder löste hundarna det jättebra.
När spåren låg till sig så hade vi en mysig fikastund med massa hundprat i Solgerds garage.
Tack ni som kom och hoppas ni får en trevlig stund i spårskogarna framöver.
Tollarträff 7 februari 2015
Idag har vi haft tollarträff på Skillingaryd-Attila Brukshundsklubb. Det var ca 10 ekipage som kom till en solig vinterträning.
På programmet stod lite valfri träning. Men det fanns en rallylydnadsbana, apportbock, dummies mm framlagt så man kunde träna lite olika saker.
Hade också lite planering inför våren. Bla kolla om vi kan få hjällp med WT-träning, viltspår, sök, K9-sök, ev åka till ett vildsvinshägn för att kolla av hur hundarna reagerar vid kontakt, miljöträning vid en övningsplats för räddningshundar. Fler förslag mottages gärna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *