Träffar 2010

Tollarträff 7/11-10

Dagen var kylig men solen lyste och vi träffades på Attila hundklubb för att ha en sista tollarträff för året. Vi var inget stort gäng men, och det är väl lite mitt fel, vi hade ju träffen under allahelgonahelgen.

Vi hade förra gången bestämt att vi bara skulle ha lite ”allmän träning”, vilket det också blev. Det var några som körde agility, några körde apportering, lydnad och någon hade lagt ett personspår. Vi var nog ganska aktiva idag då det var kyligt.

Efter någon timma blev det ett väldigt väsen på plan då en utav våra deltagare tog fram en bit slang och började blåsa i. Hon var nämligen kaffesugen. 🙂 Så vi plockade fram våra fikakorgar och satte oss på ”grillplatsen” i den underbara höstsolen. Det var mysigt men vindarna var kyliga så man känner att vintern är på väg. Efter att fått i oss kaffe, smörgås och bullar så bar det åter igen ut på planen för träning.

Det som var trevligt denna gången var att vi hade nya deltagare med oss och att vi även hade människor som var intresserade av tollare som kom och tittade.

Nu tar vi en paus och återkommer under 2011 med nya träffar och aktiviteter. Så ha en riktigt skön vinter och vi önskar alla tollarägare en GOD JUL och ett GOTT NYTT TOLLARÅR!

Bilder från träffen är inlagda under bildgalleriet om ni vill se mer av oss och våra hundar. Foto denna gång är det Ulf Alsén som tagit.

Tollarträff 5/9-10

Vi var ett glatt gäng av tollarägare som träffades på Attila Hundklubb för att få en genomgång av den nya hundgrenen Rally-Lydnad. Detta är en gren som verkar bli stor och den kommer att bli officiell fr o m 1/7-11. Idag anordnas det kurser och tävlingar i denna gren.

Det är en gren som är en sorts blandning av agility, lydnad och freestyle. Man får (när man kommer till tävling) se en banskiss och får sedan gå en banvandring (precis som i agility) och sedan när det är ekipagets tur så får man gå in till startskylten invänta signal och starta. Sedan bedöms det hur ekipaget samarbetar mellan momenten och hur man arbetar ihop vid momenten. Man kan få avdrag om man drar för mycket i kopplet, säger Nej till hunden mm mm. Det var väldigt hårda och strikta regler som gällde. Det finns 4 stycken olika klasser.

Men vi har ju aldrig gjort detta så vi fick hjälp utav två stycken instruktörer från Attila hundklubb som har varit och sett hur detta går till, nämligen Britt Bertilsson och Aija Jägenstedt. De var snälla och visade oss detta. De började med lite kort teori inne i klubbstugan och sedan gick vi ut på planen där de redan hade satt ut en bana. Aija visade med sin Kelpie Olle hur det kunde se ut. Tack för hjälpen Britt och Aija!

Det jag personligen tänkte på var att allt kom så tätt. Man hade inte långt emellan skyltarna och hundarna blev mer lyhörda (verkade det som). Det var många roliga läten på planen och hundarna fick upp kontakten riktigt bra. Ett utav momenten var svårare än alla andra och det var att sätta hunden framför sig och sedan ta in den till fotposition genom att den gick runt benen. Så som många gjorde inkallningen förr.

Förarna kämpade på bra i den underbara höstsolen och efter någon timme så blev det även kaffe och kaka till förarna. En utav deltagarna var nämligen med utan Tollare och hade som tack för att hon fick vara med bakat en kladdkaka. Tack för kakan, Heidi! Hundarna fick välbehövlig vila och vatten.

För er som vill veta mer finns det en hemsida: www.rally-lydnad.se Där finns det domarprotokoll, tävlingsregler och olika banor.

Bilder från träffen är inlagda under bildgalleriet och vi återkommer med datum för nästa träff.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *