Träffar 2011

Tollarträff 20/11-11

Vi träffades kl 10.00 på Stadsparken i Jönköping. Vi gick en sväng med våra hundar så de fick träffa/passera andra hundar, de fick titta på lama, får, häst och höns. Hönsen var nog mest intressant, tror jag.

Efter promenaden fikade vi med utsikt över Vättern och planerade lite för kommande träffar. Det var jättemysigt att sitta i solen och fika.

Därefter var det några som begav sig hemåt men vi övriga tränade lite lydnad, passivitet, stadgeövningar mm mm mm.

Nästa träff blir i början av året och då ska vi se om vi inte hittar ett ridhus att träna lite lydnad, ringträning och agility i. Mer info kommer så håll utkik på sidan.

Ha en riktigt trevlig Jul och ett Gott Nytt År så syns vi 2012!

Tollarträff 18/9-11

Vi hade apportering på programmet idag. Therese var snäll och visade oss hur vi skulle göra. Tack för detta, Therese!

Det var en liten men tapper skara som kom och tränade. Regnet hängde i luften och det var lite småkyligt. Vi var ganska många valpar, unghundar denna gång. Så det blev mycket nybörjarträning med att få hunden till att ha intresse av dummien. Sedan att hålla dummien osv.

Vi fick med oss något matnyttigt hem allihop, tror jag. Vi hade också möjlighet att sitta på Hanssons loge och fika. Nemo passade på att bjuda på fika då det var hans födelsedag.

Nästa träff är inte planerad ännu men blir säkert i slutet av oktober/början av november och då har vi bestämt att det ska bli miljö/socialiseringsträning på programmet men ändå med en möjlighet till träning av lydnad, stadgeövningar mm mm. Tills dess får ni ha en härlig höst och start av älgjakt.

Tollarträff 11/6-11

Vår sista träff innan sommaren innehöll grunderna i budföring/rapport och det var Catharina och Stefan som höll i denna träff. Vi fick först se när Moltas utförde momentet. Han var jätteduktig och vi fick en förståelse för hur det ska se ut. Sedan fick vi prova med våra egna hundar. Hundarna tyckte det var roligt och jag tror att ägarna, i alla fall jag, tyckte det var lika roligt. Om inte som tävlingsmoment men kanske som ett moment att göra i skogen på en skogspromenad.

Efter fikat så blev det en uppletanderuta och även här höll Catharina i information och visade hur det skulle utföras. Sedan fick vi prova med våra egna hundar. Det gick lite olika ”bra” men alla lyckades hitta ”sin” leksak till slut. Tack Chatarina och Stefan för en lärorik dag.

Nu önskar jag och Solgerd er en riktigt trevlig och skön SOMMAR så syns vi i slutet av augusti början av september igen.

Tollarträff 22/5-11

Söndagen 22 maj var vi ett litet gäng som samlades i Beth för att ha spårträning. Det var jämn fördelning då det var tre vuxna hundar och tre valpar/unghundar. Vi lade korvspår till en valp och en valp fick gå ett spår efter en klöv som var släpad. En unghund fick gå ett nybörjarspår med blod dvs ett kort rakt spår med blod droppat och klöv dragen.

De vuxna hundarna fick varsitt spår med klöv och blod. Vi lät de vuxnas spår ligga ung 2½ timme. Under tiden tog vi fika på gårdsplanen. Det var jättekul att en ny och en nygammal medlem hade hittat till oss med sina valpar. Alltid trevligt när gänget utökas.

Vi hade en solig och varm dag och markerna var ganska torra vilket inte är det mest optimala för spårträning men vi hade det jättemysigt och hundarna fixade sina spår.

Nästa träff har vi lite småplaner på att anordna i juni. Mer info kommer inom kort.

Tollarträff 27/3-11

Vi var ett tappert litet gäng som samlades på Skillingaryd Attila brukshundsklubb för att träna i det 0-gradiga vädret. Det var sol men lite kallt och blåsigt.

Några av oss tränade lydnad och några andra tränade apportering och några bara passivitet och socialiseringsträning. De flesta av oss jobbade nog ganska ihärdigt en stund men sedan kom det fram kaffekorgar och då bestämde vi oss för att gå in och dricka lite kaffe. Vi passade också på att ta upp frågan vad medlemmarna vill att vi ska göra i år och vi fick in några förslag t ex. spår, apporteringsträning, sök, uppletande mm. Vi har fått några ”nya” medlemmar som vill prova det mesta och är det någon som har något annat man vill göra så är det bara att höra av sig.

Vi hade på denna träffen lite ”utbölingar” i form av Hamiltonstövare, Chihuahua och wippet. De tränade mest passivitet och socialisering.

Nästa träff är inte planerad ännu men den blir i slutet av april/början maj. Hoppas på att lite fler kan komma då.

Bilder från träffen är inlagda under bildgalleriet om ni vill se vad vi har gjort och foto denna gång är det jag, Anna-Karin, som har tagit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *