Träffar 2012

Tollarträff 17/11-12

Idag var vi ett litet men tappert gäng som träffades på Attila. Jag visade lite hur man jobbar med en Treibball och därefter fick de som ville prova. Treibball är bollvallning och är vanlig i Europa. Jag gick en introduktionskurs när jag var i Holland i augusti.

Vi körde även lite lydnad och agility. Några passade på att göra några skick på dummie i den inhägnade skogsdelen.

Under fikapausen så frågade jag och Solgerd vad som står på önskelistan till 2013 med våra träffar och det som kom var Rallylydnad och personsök. I övrigt konstaterade vi att vi måste försöka att strukturera upp våra träffar lite mer så att man har färdigt förslag att nu gör vi detta och detta så att man inte behöver tänka så mycket själv när man kommer på en träff. Vi försöker ta till oss detta, jag och Solgerd, och så hoppas vi på att det blir ett mer aktivt gäng tollare nästa år.

God Jul och Gott Nytt År! Tollarträff 30/9-12

Då har vi haft vår träff med apportering och spår. Vi var inte många som samlades då vi fick många återbud pga sjukdom sent kvällen innan och på morgonen. Men vi få som kom passade på att njuta av höstsolen och träna hundarna. Vi var några som lade spår och när spåren låg till sig så tränade vi apportering.

Apporteringen skedde både på land och i vatten. Vi hade några unghundar med mattar som fick nyttig hjälp av Peter. Tack för den hjälpen, Peter. Den var guld värd. Sedan så körde de mer rutinerade och visade hur det skulle gå till!

Vi passade på att träna passivitet när vi fikade och sedan körde vi ett pass till. Sist gick de som lagt spår ut med sina hundar och tog sig an dessa spår.

Vi hoppas på att det kommer att bli mer uppslutning till nästa träff som vi planerar att ha i november.

Tollarträff 17/6-12

Det var ett blandat gäng som träffades idag på Attila i Skillingaryd för att köra lite lydnad, agility och uppletande. Det var även med tre stycken nya deltagare som vi hälsar varmt välkomna, Rebecka, Hanna och Anna. Kul med nya tollarägare. 🙂

Vi körde uppletande med några stycken och vi körde lite agility med en del. Vi passade även på att träna lydnad och passivitet. Vi hade vädret på vår sida nästan hela tiden. Det kom en liten skur och då passade vi på att gå in och fika. 🙂

Nu gör vi ett sommaruppehåll men återkommer i augusti/september med en spårdag med möjlighet till apporteringsträning i vatten när spåret ligger till sig. Hoppas vi ses på Öland och Tollarspecialen 10-12 augusti.

Ha en skön sommar!

Tollarträff 30/4-12

Denna träff blev inställd pga för få deltagare.

Tollarträff 10/3-12

Nu har vi haft årets första tollarträff. Det var en liten skara som dök upp på Attila-Skillingaryds Brukshundsklubb för att träna lydnad och ringträning.

De som ville fick ställa upp hundarna och sedan körde vi ett springvarv, uppställning och genomgång av hundarna, dvs tandkontroll, ryggstrykning och hanarna fick kulorna kollade. Sedan så sprang vi igen och avslutade med en uppställning.

Om man ville köra lydnad försökte vi att dirigera varandra och titta på varandra. Så det blev lite blandad träning.

Vi hade en fikastund på altanen och sedan körde vi igen. Vi försökte också att lägga lite energi på passivitetsträning. De som ville band upp någon hund då och då i staketet när de andra jobbade. Eller lade ner hunden på en plats när de andra tränade. Nyttig träning för hundarna att kunna slappna av när de andra jobbar.

Vi hälsade också ett nytillskott, Helena och Leymah, välkomna i gänget.

Solen lyste och vi hade en trevlig träff vi som var med. Hoppas det kommer fler nästa gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *