Träffar 2013

Tollarträff 24/11-13

Vi hade en tollarträff i Stadsparken i Jönköping. Lite socialträning, möta olika djur och möta människor och andra hundar. Var och en fick sätta sina egna krav på hur promenaden skulle se ut och sedan jobba efter detta.

Vi tog en fika efteråt i parken. Det var ett litet gäng men vi hade trevligt. Vi tog också upp vad vi vill göra nästa år på träffarna. Det blev önskemål om bla en ”föreläsning” i jaktapportering av Matilda och sen prova på freestyle.

Nu tar vi ledigt till nästa år och jag och Solgerd vill, även om det är tidigt, passa på att önska alla en god jul och ett gott nytt år!

Tollarträff 6/10-13

Vi var en liten skara som kom till en härlig höstdag på Attila Brukshundsklubb i Skillingaryd. På programmet var det allmänlydnad och detta tränades med bla kontakt, passera matskålar utan att hunden fick ta godiset i skålen, handtarget mm.

Några körde tävlingsmässig lydnad och hjälptes åt med dirigeringar och tips och ideér på hur man skulle träna vidare.

Vi hade även lite utställningsträning där vi gick igenom vad som ska göras innan utställning dvs örontrimning, tassar och bakben, sedan tränades det på att ställa upp hunden snyggt och att få den att röra sig snyggt vid sidan i fyrkant, trekant och linje fram och tillbaka.

Tack ni som kom och gjorde dagen mysig.

Tollarträff 1/6-13

Då har vårens sista träff varit och det var sök som stod på programmet. Till vår hjälp hade vi Birgitta Blomqvist från Jönköpings Brukshundsklubb som tog sig tid att komma och visa oss denna roliga aktivitet.

Vi började inne med lite lättare teori och sedan delade vi upp oss i två grupper. Först ut var det valparna(6 månader) och valparnas mamma. De fick två figgar på kortare distans som de skulle hitta genom luftvittring. Det var nog svårast för ägarna att se när de gjorde den korta markeringen. 🙂 Men de skötte sig bra och samtliga lyckades hitta båda figgarna. De andra körde lydnad under tiden.

Sedan tog vi en välbehövd fikapaus i den tryckande värmen.

Därefter körde vi de äldre hundarna och de fick lite längre distans alla utom en som fick väldigt kort. Men de skötte sig bra och löste uppgiften kanonbra. Efter att samtliga kört så visade Birgitta ett sök med sin hund och avslutade med att visa hur man från vindmarkering går vidare med bla lösrulle för att därefter göra ett påvis på figgen. Tack Birgitta, för att du tog dig tid för att visa oss detta!

Trevlig sommar så återkommer vi med träff i augusti/september.

Tollarträff 4/5-13

Apportering vad på schemat och vi började med att träna stadgeövningar. Därefter visade Peter med Gino lite linjetag, enkel och dubbelmarkering samt ett sök. Sedan var det dags att prova själva. Peter gick runt och hjälpte de nya med hur de skulle göra. Tack för det, Peter!

Efter att vi tränat dessa övningar tog vi en fika i den underbara solen, synd med blåsten, men man kan inte få allt. 😉 Sedan tog vi fram en Canadagås och kråkor som hundarna fick lukta och apportera, de som ville/kunde! Som avslutning i skogen så gjorde vi några släpspår med kanin.

Som avslutning på träffen så körde vi lite skott-träning och det gick bra. Tack för hjälpen med detta, Göran!

Nu ska vi se om vi lyckas att få någon hjälp i början på Juni med att prova sök. Återkommer när jag har kollat upp detta bättre.

Tollarträff 10/3-13

Nu har vi haft årets första träff. Det var superroligt då det var 17 stycken anmälda. Vi hade Rally-lydnad på programmet idag. Vår hjälpreda denna dag var Johanna Rappe som med sin Pincher Pajaz tränar och tävlar detta. Det var ett blandat gäng med tollare som kom denna superkalla söndag. Det var blåsigt, soligt och – 7 grader.

Vi hade en hel kull med valpar som var med för första gången och dessa gjorde naturligtvis inte momenten men övade på kontakt och följsamhet bland skyltarna. Jag tror att de flesta uppskattade detta och tyckte det var kul att få prova på och få lite information om denna hyfsat nya gren.

Tack alla, och framförallt Johanna, för att ni kom och gjorde denna dag så bra. Nu siktar vi in oss på nästa träff som blir någon gång slutet av april början maj. Då är det förhoppningsvis sök på programmet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *